Att avbryta en jogg… Fotbollsmålsutmaningen.

Var ute på en lugn lågpulsjogg häromdagen, brukar ligga på runt 148 i puls. Jag kände mig inte direkt inspirerad, utan tog snarare en runda för att få tid för mig själv och få lite blod igenom trötta ben. Mindes en otroligt inspirerande artikel jag läst om Erwan Le Corre, mannen bakom MovNat. MovNat är en inspirerande träningsform som jag kommer skriva mer om framåt. Han betonar att många går till gymmet och sliter, men sedan inte kan klättra upp på en gren om så livet hänger på det (vilket det sällan gör så det går ju att argumentera mot nyttan av det…). I artikeln beskrivs en övning han har på sina kurser som består i att ta sig upp på en stock en bit över huvudhöjd.

Så när jag joggar runt Älta och låter tankarna sväva som bäst, ja det går långsamt nog för att njuta och låta tankarna sväva, ser jag fotbollsmålet!

FotbollsmåletIMG_0675

Prestationsångesten träffar direkt som ett slag i magen: Finns inte en chans att jag skulle kunna komma upp och ställa mig på ribban utan hjälp!

Men det kändes grymt irriterande så jag bestämde mig för att prova och vara helt ok med att misslyckas.

Kan lova er alla en sak – det var inte vackert – men jag kom upp och väl ståendes på fotbollsribban var känslan som att ha bestigit ett berg.

Töntigt? Japp.
Kul? Sjukt kul!
Fick jag märkliga blickar av föräldrarna på lekplatsen bredvid? You bet.

Våga prova, våga ha lite roligare på joggingturen, våga utmana dig med saker som var självklart när vi små!

Play hard – bästa träningen.

1 tanke kring ”Att avbryta en jogg… Fotbollsmålsutmaningen.

  1. Pelle

    När jag visualiserade dina ansträngningar för att krångla dig upp på målet, frammanade min lilla reptilhjärna i samma nanosekund uttrycket ”En rökare i krysset”.
    Fast det kanske hade varit mer sannolikt från en kolhydratiker…

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.