Att dela med sig – länkar ut!

chain[1]Har sett det här på ett par andra bloggar och gillar verkligen konceptet – så jag lånar det!

Tänkte att det kan vara kul att länka ut till några av de bloggar och forum som jag följer för den som kan tänkas vara intresserad!

Så här kommer några sidor, på lite olika teman, som jag gillar och följer! Givetvis med lite tankar och kommentarer… Nyfiken?

Mat – det finns några ruskigt duktiga bloggare därute!

Jag är lite schizofren vad det gäller de matbloggar jag följer – de varierar från veganer till primlister som verkligen betonar kött och animaliskt fett som bas i kosten! Eftersom jag har en egen filosofi tycker jag det är kul att plocka russinen ur kakan så att säga…

 • Green Kitchen Stories – snyggaste matbloggen med en kul story till varje recept
 • NomNomPaleo – vass bloggerska från USA som har egen app om man gillar sånt
 • The Green Creator – en tjej jag hittade via Instagram. Gör helt otroliga gröna smoothies och dylikt.
 • PaleOMG – väldigt mycket bra recept på allt. Verkligen ALLT.
 • Under Vårt Tak – nog den vassaste Paleobloggen i Sverige med väldigt mycket bra recept!

Livsstil, fakta och träning – så mycket inspiration det finns att hämta!

Det finns verkligen en hel uppsjö av bloggar – speciellt när man gillar att läsa på engelska! Nedan är de få jag följer på daglig/veckobasis för att hitta inspiration till mina egna inlägg och min egen träning!

 • Marks Daily Apple – kan inte tala mig varm nog om en av mina stora förebilder. 60 år, fit som bara den och väldigt insatt i allt typ.
 • Fatburning Man – en av världens största hälsopodcasts som har såväl blogg som egna kokböcker och ”fatburning program”. En av de få som säljer den här typen av upplägg jag litar på!
 • Ben Greenfield – galen vetenskapsman. Typ. Exempel experiment: IronMan på en ketogen diet…
 • Tim Ferris – en väldigt inspirerande blogg där man verkligen aldrig vet vad som kommer hända härnäst!

På det här temat är det få svenska bloggar med på listan. Det beror på att jag inte hittat svenska bloggar som på ett inspirerande sätt täcker helheten som jag är ute efter. Det finns bra träningsbloggar, men ofta betonas hård träning med tillskott för volym eller bara massor av träning medan det äts helt galet med skräp utan fokus på helhetshälsa. Det inspirerar inte mig…

Avslutande tankar

Jag kan säkert uppfattas som dryg och petig – men jag fattar inte hur så många hälso- och träningsbloggare kan gå bet på basprinciperna kring hälsosam kost och att nyckeln till långsiktiga hälsosamma resultat inte nödvändigtvis ligger i hård intervallträning…

De två svenska bloggar jag kikar in på då och då är ”Träna Styrka” där Jacob skriver mycket vettigt (men långt) och ”Styrkelabbet” som är en grym blogg för att lära sig styrketräning på riktigt. Fokus på att bli stark genom tunga lyft – precis som jag vill ha det! Även bloggen ”Hälsa som livsstil” är en blogg som jag kikar in på då och då!

Att dela med sig av kunskap såväl som andras kunskap är absolut att leda genom exempel i min värld!

(Har jag missat något jag borde följa/läsa? Skicka mig tips!)

2 reaktion på “Att dela med sig – länkar ut!

 1. Lars

  The Fatburning man show är en fantastisk podcast! Abel James har den ultimata radiorösten. I allmänhet mycket intressanta gäster som lockar till nytänkande. Nu publiceras även podcasten på Youtube.

  Vi får hoppas att Ido Portal intervjuas någon gång om hans syn på rörelse och träning!

  Svara
 2. Under vårt tak

  Hej Henrik

  Tack snälla för dina fina ord! Vi blir både rörda och glada!

  Är ofta inne hos dig och läser dina genomtänkta och ögonöppnande inlägg, så mycket bra och informativt – i sanningen ”Led genom exempel”!

  Hälsningar

  Magnus & Jenny

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.