Att leda genom exempel när möjlighet ges!

bild 2Oj vilken dag! Jag hade ett långt inlägg på G från imorse – var uppe alldeles för tidigt med tanken att ut och springa ett morgonpass, men kroppen kändes tung så jag valde bort det till förmån för en STOR kopp fett gott kaffe 2.0 och en stund med bloggen innan familjen vaknat. Jag hann inte klart det inlägget och efter den här dagen blev det ett helt annat istället!

Det blev en sån där dag som kommer att sitta kvar i minnet under lång tid – och den förtjänar således ett eget, positivt, inlägg!

Nyfiken?

Inlägget som jag började på imorse…

Var ett ganska kritiskt inlägg kring träning kopplat till att en massa människor går runt och ”tror” sig veta en massa saker utan att ha en aning. Inte underbyggt, bara ”tro”. Det inlägget kommer en annan dag!

För nu blir det positivt om att ta chansen när den dyker upp!

Töm träden är ni snälla…

De orden yttrade några av våra vänner med ett sommarställe nyligen! Oj, oj, oj. För mig är det som att säga: ”Det är julafton och du får välja vad du vill av alla presenterna i affären!”. Utflykten – som den pitchades till våra barn – skulle också kombineras med en väldigt trevlig tänkt tillökning i familjen här hemma!

Det är väl belagt i forskning att vi människor mår bättre med djur i vår närhet! Så efter bokstavligen 33 år utan djur – bortsett från en stackars kanin som inte blev långvarig när jag var 10 år – så har vi nu tingat Mr Sigge och Mr Sotis (arbetsnamn än, men jag misstänker att det blir de två namnen).

siggesotis

Lite tid innan de dyker upp hemma, men välkomna hur som helst!

Sedan gick jag lös på frukten i köket!!

Eftersom bloggens tema är att våga leda genom exempel så är det inte alla de klassiska sakerna som innebär en massa socker i allting när jag grejar utan här är det fermentering, osötat fryst och torkat för tillfället!

Så idag blev det såväl en sats med äppelcider som nu fermeterar med vassle i 3 dagar som ett helt gäng torkade äppelskivor. Till det också att jag kokade mos på alla ”skruttar”.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Har säkert fryst in 10 liter äppelklyftor och något kilo plommon också som jag planerar att ha till mina gröna smoothies framöver – kommer snart ett inlägg om det, jag har ju en ny leksak: VITAMIX!

Avslutande tankar

Ett snabbt skrivet, spontant och för mig väldigt positivt inlägg! Jag tror att familjen kommer må bra av två små gynnare som glider runt här hemma och busar samt att vi ABSOLUT kommer njuta av alla goda kok, jäsningar och annat spännande på sommarens frukt.

Så i sann led genom exempel anda har jag verkligen idag tagit ett STORT steg mot en roligare tillvaro med nya familjemedlemmar!

Det kommer recept framåt – kanske inte ska lägga ut det om det inte blir bra..!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.