Epic fail – eller ”om det inte finns i kalendern…”

kalenderJag är en hyfsat strukturerad person. Misstänker att det kommer med jobbet. Men jag har en oerhört stor svaghet i att när jag är fokuserad på en sak som ska bokas, då har jag jäkligt svårt att ta in vilka andra saker som kan tänkas vara på utsatta datum. Det är därför man har en kalender. Jag har tre i telefonen – min, hustruns och familjens. Funkar grymt bra. Ända tills man råkar missa att lägga in något…

Då kan det bli missar av episka proportioner… I alla fall om man räknar i-landsproblem inom ”episka”.

Nyfiken på vad som gått åt skogen och hur det får hanteras?

 Det handlar om fokus

Om jag ska göra något så är jag fokuserad på att få det att hända. Ska man boka en semesterresa är det fullt fokus på att plotta in det mellan alla helgdagar och annat som ligger här och där i kalendern.

En sak som varit i fokus länge är en grabbhelg – den har meckats fram och tillbaka till jag vet inte hur lång tid det tog att hitta en helg som passade alla. MEN vi hittade en till sist i maj och det datumet är sedan dess inpräntat djupt i medvetandet. Det vill säga – mitt fokus var att INTE boka något på den helgen och sedan kolla i kalendern om det kunde tänkas finnas något annat.

Frid och fröjd. Vi bokade en riktigt bra charter med Lollo och Bernie – Vingresors galna radarpar för barn – till Turkiet och high-fivade för ett ”job well done”.

Men – det lät inte som ett fail?

Nope. Det var det inte. Ända tills det här SMS:et kom häromdagen när jag var på väg hem från jobbet…

epic edit

Hmm. EPIC. FAIL.

Som ni ser på mitt svar hade jag en bra bild av vad som skulle prioriteras i det här fallet…

Så ledsen alla ni som var sugna på att följa min väg mot Stockholm Maraton i år. Det lär inte bli förrän 2015. Jag tabbade mig. Rejält. Sorry. Skit. Trist. Inte att leda genom exempel.

Avslutande tankar

Det är tydligt att det inte var det viktigaste i mitt liv med Stockholm Maraton. Då hade jag inte missat på datumet fastän det inte fanns i kalendern. Jag har varit riktigt peppad på att springa, men det har liksom inte legat på min agenda som för många andra som tränar målmedvetet enligt sina scheman inför loppet. Det har inte känts rätt för mig och jag skrev ett inlägg om det här.

Tidigare skulle jag ha grämt mig rejält över missen – säkert gått och ojjat mig ett par veckor över hur klantigt det var etc. Men jag orkar inte det längre. Det är inte SÅ viktigt. Att jag har kommit dit är något som gör mig glad – och det är att leda genom exempel. Även om det innebär att man får erkänna ett epic fail eller två på vägen…

2 tankar kring ”Epic fail – eller ”om det inte finns i kalendern…”

 1. Christina Ljunggren

  Detta är VERKLIGEN att leda genom exempel , heja dig! En snabb koll över dina prioriteringar och action! Jag är imponerad och än mer glad att jag följer dig och lär mig mer för varje ”brev” jag läser och tar till mig. Snart kommer jag be dig om råd ang träning som nybliven pensionär oxo, maten har jag redan tagit till mig

  Svara
  1. Led genom exempel Inläggsförfattare

   Tack, tack! Det kändes självklart med tanke på hur glada vi var över att ha bokat resan… Kul att höra att du gillar det jag skriver och att du njuter av riktig mat! Hör av dig med vad du tänker dig för träningsråd, men generellt kommer jag svara att upplägget jag skrev precis efter nyår är ett väldigt bra startpaket! Jag tror inte supermycket på det här med att ålder skulle spela någon roll sålänge du lyssnar på kroppen och vad den säger. Därför det är så bra med pulsträning – den säger allt! Styrka behöver vi alla – speciellt när vi kommer upp lite i åldern! Ha det bra tills dess!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.