Fett gott kaffe

imageDet här är en grej jag fått från de biohackers, människor som experimenterar med sin kropp utifrån vetenskap (ibland), jag följer.

Jag var väldigt skeptisk, men ville inte avfärda utan att prova i sann ”led genom exempel”-anda, prova och nu är det en given favorit några mornar i veckan.

Teorin bakom kort: vid frukost är blodsockret lågt efter en natts fasta, de flesta äter inte i sömnen vilket gör det hyfsat generellt. För att fortsätta optimera kroppens fettförbränning samtidigt som man ger den energi kombineras energirikt fett och boostande kaffe med goda kryddor och evetuellt lite mandelsmör.
Effekt? Jag är riktigt pigg med mycket energi utan blodsockerdipp fram till lunch. För en djupare analys av effekten rekommenderar jag att läsa det här.
image
Recept:
Stor kopp nybryggt kaffe
1 msk Ghee
1 msk Extra Virgin kokosolja
1,5 msk vispgrädde eller smetana

Efter behag:
Vaniljpulver
Kanel
Mandelsmör

Lägg i uppvärmd bunke, om bunken är kall blir kaffet väl svalt, jag brukar fylla både bunke och kopp med varmt vatten först.

Vispa ihop och häll tillbaka i koppen – enjoy!

För den som är nyfiken kommer här en näringsvärdestabell också (där ingår en 1 msk mandelsmör). Som ni ser är det viktigt att inte göra misstaget att tro att det är en ”lätt” frukost ur ett energiperspektiv utan fokus på effekten jag beskrivit ovan!

Fett   kaffe Kcal Fett Kolhydrater Protein
Total 413 7% 1% 0%
Gram 45 4 3

3 tankar kring ”Fett gott kaffe

 1. Peter

  Testade detta några gånger med skeptiskt sinne. Även om smaken är någonstans mellan god och helt ok så blev det för mastigt för mig som första energiintag på morgonen. Jag gillar dock tanken bakom

  Svara
  1. Led genom exempel Inläggsförfattare

   Japp, det är nog fler än du som upplever det så. Jag själv älskar det och framförallt när jag ska springa lite längre som morgonrunda! Framförallt ger MCT-oljan en rejäl energiboost tycker jag. Men den kan man ju lägga till sin vanliga frukost utan att dricka fett kaffe. 🙂 Kul att du provat – måste ju prova för att veta… Trevlig helg! (ska in och kika på din blogg också!)

   Svara
 2. Annie

  Hm, det här var något nytt. Jag ställer mig bakom de skeptiska, men ska väl inte uttala mig förrän jag provat själv. =) /A

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.