Fredagsmys – kålchips, rött vin och choklad samt lite tankar på det!

fredagsmys 2Eh, men vadå, äter du sånt..?

Jag blir lite lätt frustrerad av att det numera verkar som att jag inte själv håller mig till min grundtanke om 80-20. Det vill säga att äta det jag anser vettigt 80% av tiden och sedan ”vad jag vill” 20% av tiden…

Förvisso är det sant – för numera har nog 80-20 blivit 95-5 för min del, men det är min ensak – det är inget jag ”går och skryter om”. Det har skett som en konsekvens av att jag läst massor, förändrat mina vanor stegvis och FRAMFÖRALLT hittat saker för att ersätta chips, godis och det typiska ”fredagsmyset” med. Helt enkelt annat som jag verkligen uppskattar lika mycket eller MER!

Mina fredagsfavoriter!

 

Savoykålschips -GOTT!Fredag idag idag betyder grönkålschips, min favoritchoklad ”Green & Black’s – 85%” och ett glas – eller tre – av det otroligt goda, ekologiska rödvinet Bonterra (Zinfandel)!

Vem vet kanske blir det också lite popcorn poppade i Ghee – som är riktigt supergott!

Det finns också en otroligt osannolik ny favorit för den riktigt våghalsiga – torkad dadel med en rejäl klick ekologiskt äkta smör. Som baconlindat – fast mer åt desserthållet. VÅGA PROVA DEN – I dare you!!

Avslutande tankar

Jag skulle aldrig försöka trycka på någon en förändring som kapar fredagsmyset. Det vore helt galet och dömt att misslyckas.

Jag skulle aldrig försöka trycka på någon en förändring som kapar fredagsmyset. Det vore helt galet och dömt att misslyckas. I stort sett alla skulle tycka oerhört synd om sig själva och intala sig att så fort perioden – hur lång den nu må vara – på den regimen är över så ska det njutas och frossas… INTE MITT SÄTT!

MEN däremot tycker jag att man kan vara öppen för alternativ till chips, ostkrokar och prefabdip. Alterntiv till lösgodis fullt med jag vetefan vad. Köp en supergod äkta choklad – minst 70%. Köp färska bär. Poppa egna Ghee-pocorn. Gör lite grönkålschips eller för all del rotfruktschips hemma! Visst kräver det lite mer – men tänk på uppsidan! Inga tillsatser, inga konstigheter. Hell, go all in och gör en RIKTIG kladdkaka UTAN tillsatser med riktiga ingredienser som socker, ägg och smör och ha vispgrädde till. Det är fortfarande SÅ MYCKET BÄTTRE än chipsen och godiset – och den enda extra kostnaden är en liten insats i köket – även om jag med fattar att den känns enorm en fredagkväll.

Jag önskar trevlig helg med fredagsmys på mitt sätt – så som jag vill leda genom exempel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.