”Godis” till barnen utan socker och tillsatser…

Picture6Jag tycker det är väldigt intressant vad mina barn klassar som ”godis”. Givetvis har det att göra med vad jag och min fru säger till dem är godis – men det finns ändå en poäng att göra här. Så fort någonting smakar choklad – det behöver inte vara sött – så är det automatiskt godis! Det har jag experimenterat lite kring för att göra goda tillbehör som de anser vara godis och därmed världens treat! Nyfiken på hela receptet?

Receptet – som jag tycker blev gott – kommer här:

  • 1,25 dl mandel
  • 2 dl extra virgin kokosolja – smält
  • 1 msk mandelsmör
  • 2,5 dl riven kokos
  • 1½ banan
  • 0,75 dl kakaopulver
  • Macadamianötter efter behag

Tillvägagångsätt:

Mixa mandel till ett mjöl i matberedare och blanda sedan ner samtliga ingredienser utom kakao och macadamianötterna. Mixa tills det är en slät ”röra” – jag mosade bananerna innan för att vara på den säkra sidan.

Sedan finns det två vägar att gå innan du sprinklar hackade macadamias över det hela:

  1.  Ta 3/4 delar av smeten och trycker ut i en form, typ en brödform från Ikea med bakpapper i – för att sedan blanda kakao med resterande fjärdedel och smeta på toppen
  2. Blanda i kakaon i hela smeten och tryck ut i form

Jag gjorde den klassiska missen att inte läsa hela recepetet innan och landade därmed i version 2 – som blev supergott det med!

Avslutningsvis – frys in i ca 15-20 minuter – det hinner precis stelna till då så att du kan skära upp det i lagom stora rutor. Frys in tills det är dags att använda – låt dem gärna tina ett tag innan det är dags att servera och de blir otroligt goda med vispgrädde till!

Led genom exempel – våga utmana med desserter och ”godis” utan socker och sötningsmedel!

Orginalrecept från www.livinghealthywithchocolate.com.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.