Hunger – en av de starkaste drivkrafterna som finns…

Kraftbollar med riktigt bra energi!Vattnas det i munnen på dig också när du tänker på en kraftboll?

Det är inga konstigheter – en av de starkaste drivkrafterna som finns på vår jord är just hunger och ändå är det så många i vår del av världen som kämpar emot just den!

Alla som någon gång har bantat vet vad jag pratar om – den gnagande känslan av att vilja äta lite till – men det är slut på kalorier för idag…

Jag vill gärna ge min syn på det och varför jag tycker det är en helt tokig väg att gå!

Jag har som ledstjärna i min egen filosofi kring såväl träning som kost att alltid sätta ”hälsa före fitness” – mycket för att jag absolut gjorde tvärtom tidigare… Jag vill inte att någon ska tro att det här är något jag har levt efter för alltid – snarare runt 7 månader vid dagens datum – utan se det som en inspiration till att göra små förändringar mot stora resultat!

Att kämpa mot hunger för att gå ner i vikt

Min kära mor och far kommer bara ihåg en enda sak från deras resa med viktväktarna för 30 år sedan – hur otroligt HUNGRIGA de var hela tiden!

Jag har oerhört svårt att förstå varför så många av våra mest populära ”viktkontrollsmetoder” – viktväktarna, iTrim, ”fitnessfighten”, kaloriräkningsappar etc. – så ofta betonar att kosten för att gå ner i vikt måste vara fettsnål och ”göra dig full” på lite kalorier. Det är ju en helt omöjlig ekvation. Hur ska det göra att du på långsikt blir en gladare, hälsosammare och nöjdare människa när du konstant är hungrig och otillfredsställd?

Hur många av viktväktargenerationen tycker att det har varit ”en kul och lärorik upplevelse” att vara med där och räkna poäng? Hur många är det inte som har gått ner sina 10 kilo, fått sin guldstjärna och sedan 6 månader senare gått upp 12 kilo igen?

Min kära mor och far kommer bara ihåg en enda sak från deras resa med viktväktarna för 30 år sedan – hur otroligt HUNGRIGA de var hela tiden!

HÅL I HUVUDET!

Du kan ALDRIG vinna över hungern och samtidigt ha roligt och må bra. Framförallt kommer omgivningen att tycka att du blir en miserabel person när humöret blir lynnigt, irritationen smyger sig på och bitterheten över att ”alla andra kan äta vad de vill” börjar knacka på dörren…

Dags att tänka om och tänka rätt!

Det är dags att göra revolution mot alla som försöker sälja på oss pulversoppor, quick fixar, 30-dagarsdiet-träningspaket, hungerdrivande lösningar och annat skräp.

Header5Det är dags för naturlig mat att komma in i finrummet igen! Ut med margarin, måltidsersättningar, bantningskurer, fiberrik fyllande hungerdrivande mat utan energi, sockerstinna halvfabrikat och stärkelserika processade snabba kolhydrater – in med olivolja, smör, grädde, grönsaker, kött, fisk, fågel, ägg, nötter och nyttiga bär! Massor av exempel på sådana recept hittar du under receptöversikten här.

Header3

Men det är så svårt att veta vad man ska lita på – alla säger olika…

Japp – det är så man säljer mer av olika koncept! Håll den stora massan i ovisshet och spä på rädslor som cancer, hjärt-kärl sjukdom, blodfetter och resten av de typiska väldfärdsjukdomarna genom elaka rubriker i Aftonbladet!

Jag hoppas att ni känner att ni kan lita på mig – men om inte – lita på er kropp! Vi MÅSTE våga lita på att vi har en perfekt utvecklad kropp som säger till när det behövs energi. Det fungerar hur bra som helst så länge vi inte ställer till det för den genom att låta blodsockret åka JOJO – vilket jag beskriver noga i det här inlägget!

Så alla ni som inte har ”lyckats” tidigare – släng ut livsmedelsverkets gamla mossiga råd från 1950, sluta lita på alla som vill ”sälja en lösning”, skicka mig ett mail eller läs det här mailet som jag skickat till två vänner nu så lovar jag att det finns en bättre lösning!

Avslutande tankar

bild

Sommarform med naturlig mat och hälsosam träning.

Det är lätt att kritisera andras lösningar utan att komma med något själv – men det är inte att leda genom exempel. Jag är påläst nog för att kunna såga samtliga lågkalori-, lågfett-, hungersdrivande bantningslösningar OCH ge ett alternativ.

MEN det är DU som måste våga tro och framförallt GÖRA de små – eller stora -förändringarna mot en bättre hälsa. Det tar tid och kommer kräva engagemang.

Led genom exempel – jag gör det genom att utan massa pekpinnar ge er min väg i text och blogg!

2 tankar kring ”Hunger – en av de starkaste drivkrafterna som finns…

 1. Lars-Åke Ekdahl

  Utav en ren händelse råkade jag komma in på din Blogg Led genom exempel och blev verkligen positivt överraskad. Har genom resan genom livet fått prova många metoder, som dels skulle få mig att gå ner i vikt till de här torgförda ”vikttabellerna” som figurerar i olika sammanhang och dels få mig att framför allt må så mycket bättre. Jag har kämpat med humörsvängningar från djupaste nedstämdhet till att få känna mig högst framgångsrik. Men den riktiga lyckan har aldrig riktigt infunnit sig, när jag varit på topp, som jag tyckt att jag så väl förtjänat och skulle kunna motverka ”dalarna”. Jag har haft ledande befattningar inom produktion och utveckling samt varit eftertraktad idrottsledare i olika sammanhang.
  Jag har försökt ta åt mig av vad andra lyckats med och varför bakomvarande orsak skulle kunna vara, men funnit för det mesta att det varit något eller några uppgifter som jag reagerat på och gjort att jag blivit så kritiskt mot dessa uppgifter.
  Vad jag nu funnit här, är så väl i min egen uppfattning om vad som styr och bör leda en personlig utveckling till att få må bra. Min övertygelse är att om man skall lyckas i sitt uppsåt att ändra sitt leverne till en kropp som man trivs med och ett allmänt ”Må Bra” så är det en mycket individuell process och som måste utgå från beprövad erfarenhet och funktioner som anpassas och drivs av individen själv.
  Jag är mycket glad att ha funnit den här bloggen och kommer gärna att fortsätta följa den och dra nytta av för egen del vad som här framkommer. Kanske jag kan bidra med någon liten bit i detta komplexa ”puzzel” som det är, att få oss alla att må bra. MBH Lars-Åke

  Svara
  1. Led genom exempel Inläggsförfattare

   Hej Lars-Åke! Tack för att du har tagit dig tid att skriva det här inlägget. Det är sällan vårt samhälle idag ger några bra konkreta råd till gällande kost och hälsa med en länk till ”lycka” med allt vad det innebär. Skulle våga påstå att det absolut inte är likställt. För lycka kan ju vara att äta RIKTIG mat.

   Jag är väldigt glad att du har funnit bloggen och att mina tankar i skrivandet inspirerar dig att göra något annorlunda – för ALLA förtjänar att inte bara må så bra det går hela tiden, men också att faktiskt vara lyckliga samtidigt!

   Hoppas att du kommenterar fler gånger för att just bidra och har du andra specifika frågor så skicka ett mail.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.