Insikt som inte borde tagit 5 år att landa i…

Zemanta Related Posts ThumbnailIbland slås man av såna där insikter som är hur självklara som helst. Den där typen av insikter som gör att man undrar hur det inte varit det absolut mest självklara sättet att se på saken.

För min del fick jag en sån häromdagen. Utöver det faktum att själva insikten i sig var jäkligt värdefull så rullade det givetvis igång en massa funderingar på hur man kan applicera denna upplevelsen på andra situationer.

Så skulle du vara nyfiken på mina tankar kring det…

Självklarheter är bara just självklarheter EFTER man fattat grejen

Som vanligt konstaterar jag att känslan i tillvaron när vi strosar över stan efter bussfärden, såväl som själva bussfärden är helt fantastisk.

Det är verkligen som böckerna säger – allting är väldigt lätt när man kan det. Det är precis samma sak med insikter. De är ju också självklara när väl ”poletten ramlat ner”. Precis som det är hur enkelt som helst att göra en ”chin up” om man kunnat göra det hela livet. Jag har ju tidigare skrivit ett inlägg om att det är farligt att rekommendera andra saker som är ”självklara” för en själv, för det blir så lätt fel – och argumenten här blir lite densamma.

Vad hände då?

Vi hade besök av barnens farmor och farfar i helgen och då passade vi på att ta en dag själva på stan. Vi tog bussen in för att äta lunch på Sébatiens Boudets ställe Broms och sedan gå på museum och avsluta med middag på kvällen.

Som vanligt konstaterar jag att känslan i tillvaron när vi strosar över stan efter bussfärden, såväl som själva bussfärden är helt fantastisk. Säger spontant något i stil med att det är så kul att vara gift med dig – vi har alltid så jäkla kul när vi väl får komma iväg på dagen.

blixtDå slår det mig – och det här är sjukt töntigt – som en blixt från klar himmel att det är klart att det beror på att vi ju får tid när BÅDA har fullt med energi! Energi som kan gå till fokus och ork att engagera oss i varandra! Det är fanimej ingen raketforskning, men ändå en så oerhört skön insikt så här 5 år efter det att vi fick barn. Det är liksom så många andra faktorer som gör att det är svårt att hitta den där känslan i vardagen om man inte kommer iväg!

Vad menar jag med andra faktorer?

Inte vilken lek som helst..

Kul – men inet fokus på oss vuxna och relationen direkt…

Under våra – min och min frus – vardagar är det kunder och kollegor som får ”vår bästa tid”. Det är ju egentligen ganska tragiskt, men så ser liksom livet ut numera. Vi jobbar hårt, interagerar, anstränger oss och fattar en massa beslut hela dagarna för att sedan komma hem som något urvridet. Men då ska man hämta barnen, laga mat, diska, komma ikapp med tvätten, betala räkningar, jobba ikapp och sedan KANSKE – och det är faktiskt på nivån kanske – orka umgås. En sak som är säkert är att det inte blir fullt fokus med tonvis av energi över…

Även på helgerna är det svårt att just skapa fokus för varandra – barn på typ 3 och 5 är inte så bra på det här med att respektera att man vill ha lite ”egentid” eller lugn och ro. Givetvis på ett bra sätt – det är superkul att umgås med barnen men ni är med på min poäng. Det är svårt att liksom få ”kvalitetstiden” tillsammans. Ibland – oftast skulle jag säga – är jag tröttare efter en helgdag med barnen än efter jobbet.

Avslutande tankar

Med min nyvunna insikt kommer jag se till att vi får mer tid tillsammans när vi är på topp. Vi har varit duktiga på att boka in resturangbesök och biobesök när vi har haft barnvakt, men det är inte ”topptiden” när vi är som piggast. Det är trevligt, men framåt ska det bli mer luncher ihop. Sno till sig en halv förmiddag med en hotellfrukost på en vardag. Verkligen utnyttja de tillfällen vi har barnvakt för att ta dagstid tillsammans för att se till att vi har all energi till varandra!

För mig är det den tiden som kommer räknas som tid tillsammans på riktigt framåt. Det känns grymt skönt att ha fattat. Att se till att vi vuxna är glada genom att vi får tid att prata och umgås UTAN barnen – det vill jag tro ger en bättre tillvaro i övrigt med barnen.

Det är trots allt vi vuxna som ska ansvara för att det blir en glad familj – och att ta sig tid för att skapa det är lätt att leda genom exempel!

2 tankar kring ”Insikt som inte borde tagit 5 år att landa i…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.