Kaos i vardagen – bloggen nedprioriterad i ett par dagar framåt!

Raised eyebrowEller kanske borde inlägget heta att våga leva som man försöker sig på att blogga…

På temat prioriteringar så kommer denna veckan bli en ”dålig vecka” i termer av bloggandet. Det motiverar jag med att mitt ”riktiga” jobb ibland innebär att det inte finns tid för så mycket annat.

För att leva enligt mina värderingar och egen prioriteringsordning är det då bloggen som stryker på foten. Det är viktigare att ta tiden som finns utöver jobbet till att umgås med familjen, träna och sova.

Det säger något om min mentala prioriteringsordning som är ungefär:

 1. Familj
 2. Matlagning
 3. Träning (under korta perionder kan jobb komma före – beror på situationen!)
 4. Jobb
 5. Sömn
 6. Blogg
 7. Annat

Givetvis går det att tumma på ordningen ibland – men inte på lång sikt och aldrig på att familjen kommer först. Det har jag missat på tidigare och som jag mådde efter det vill jag inte må igen!

Avslutande tankar

Precis i uppstartsfasen av bloggen skrev jag ett inlägg om att bloggen kan ha varit det sämsta som har hänt i termer av sömn och livsbalans – efter det har jag reflekterat och kraftigt justerat tiden jag lägger på bloggen. Den här gången kommer jag inte göra samma misstag utan är helt enkelt glad för om jag känner att det finns utrymme att skriva något, likt det här, överhuvudtaget.

För temat på bloggen är ju att leda genom exempel. Så jag gör precis det – även om det är tråkigt för er läsare – genom att eventuellt skriva något mindre frekvent under en veckas tid!

2 tankar kring ”Kaos i vardagen – bloggen nedprioriterad i ett par dagar framåt!

 1. Lotta

  Familjen först – Alltid!
  Som ny följare väljer jag att se det positiva, man (kanske) hinner läsa ikapp sig lite på äldre inlägg och även smälta det man nu försöker lära sig, prova ett och annat recept, jag skulle gärna vilja få till det med dom där grötbullarna till barnen, fast det var ju det där med prioritering ; )
  Så familjen först! Vi finns kvar (väntande och längtande efter nästa blogg inlägg ; ) så klart)

  Svara
 2. Led genom exempel Inläggsförfattare

  Hej! Fantastiskt bra sätt att se på det tycker jag. Det börjar bli en del inlägg på bloggen nu och har man inte varit med från början (vilket få har inser jag) så kanske det är bra. Grötbullarna är grymma – även om det går fortare och lättare att börja med gröten kanske. 🙂 Håller tummarna för att det blir av och håll ut – det kommer komma mycket mera bloggande framåt!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.