Lammfärsbiffar med spenat, avocado, sharon, tomat och sivri peppers

IMG_1788Jag har successivt förflyttat tyngdpunkten i maten från kött, ägg och mejeri till grönt och en ganska liten – med mångas mått mätt – del protein. En tydlig effekt av mina små förändringar som att implementera fasta – ok det var en stor förändring – har gjort att jag inte alls äter så mycket som tidigare. Misstänker att jag konstant åt lite för mycket med tanke på hur min vikt har justerat sig. I skrivande stund har jag just varit på gymmet och för första gången sedan jag var 18 väger jag under 67 kg. Vill betona igen att det inte var ett mål att gå ner i vikt, det har blivit en kul bonus att jag ser ”deffad” ut – och det kan ju vara kul.

Ett av mina absoluta favoritrecept på temat grönt och kött är lammfärsbiffar med fetaost och goda grönsaker – det går fort, är riktigt gott och det är en fröjd för ögat och smaksinnet! Sugen på att prova – läs hela receptet!

Ingredienser;
Jag försöker välja ekologiskt där det är möjligt och ekologiskt lamm har i stort sett samma pris som icke-ekologiskt!

  • 500 gr lammfärs
  • 0,5-1 paket fetaost
  • 1 ägg
  • Rosmarin
  • Vitlök efter behag – blir riktigt starkt efter en 3-4 klyftor
  • Salt och peppar

Smula fetaosten – det blir knepigt att få biffarna att hålla ihop annars – och blanda alla ingredienser till en färs. Forma biffar och stek antingen i stekpanna eller cirka 10-15 minuter i 225 grader.

Medans det steker är det bara att gå lös på det goda gröna! Jag tycker det är fantastiskt gott att bara blanda hejvilt. Färsk spenat, avocado, sharonfrukt, tomater och gärna lite Sivri-peppers – goda starka rackare – eller Carli-peppers som är mildare. Vill man lyxa till det och har ork är även granatäpple otroligt gott till.

Toppa med en lite bättre extra virgin olivolja och det är en given succe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.