Läs på även om träning och mat!

Header5-1Dags att köpa ny kamera eller TV? Hur lång tid spenderar du på att kolla marknaden efter bäst i test, modell, färg, storlek, pris och plats att köpa!?

Ok. Bra. Det tar sjukt lång tid för oss också. Nästa fråga.

Dags att börja träna igen? Hur lång tid lägger du på att läsa på kring hur du bör träna för att må bra, kolla upp eventuell PTs bakgrund/kundresultat, kolla vilka gym som har bäst komma-tillbaka-faktor, vilka som har mest av det du vill ha, vad du vill uppnå med din träning och hur du måste hantera resten av tillvaron och kosten för att få det att funka?

Jag misstänker att många lägger mest tid på kameran… Nyfiken på mina tankar kring det?

 Läs på om träning och mat!

Det enda jag inte köper är just inställningen att man ”inte bryr sig” – för det kommer en tid när man tvingas bry sig: NÄR DU BLIR SJUK!

Det är jobbigt att träffa på människor som har läst in sig på ett ämne som är hårt kopplat till traditioner och rutiner. Det märks så väldigt tydligt i många av diskussionerna jag hamnar i kring hälsa, kost och träning när följande påståenden tenderar att upprepas:

  • ”Men jag skulle aldrig kunna ge upp bröd”
  • ”Men du är ju lite speciell – jag tror att det räcker att motionera och äta lagom av allt”
  • ”Men du är ju intresserad av mat och träning – det är inte jag…”
  • ”Men jag skulle aldrig kunna [sätt in lämplig sak själv – har hört det mesta]

Det är klart att det är jobbigt när någon annan har läst på och vågar fatta informerade beslut – det känns precis likadant för mig när jag träffar min oerhört fotointresserade kusin som tar bilder jag bara kan drömma om idag. Men det är just det jag vill betona – IDAG – för det är klart att jag också kan läsa på och lära mig fotografera – att tro något annat är att reducera sig väl mycket! (Inte lika bra misstänker jag, men iallafall ok…)

Mat och träning – en stor del i mångas liv!

Zemanta Related Posts ThumbnailÄven om inte träning är en stor del i allas liv så är det svårt att komma undan maten – för äta bör man annars…

Så varför är det så få som läser på, kritiserar och agerar gällande vad maten vi äter gör med våra kroppar? Hur kan livsmedelsbolagen komma undan med att sälja så undermåliga produkter som gör oss sjuka, feta och trötta? Ännu värre är att det ofta klassas som ”hälsomat” genom nyckelhålsmärkning (även kallad dödskallemärkningen av vissa) – läs till exempel det här inlägget där jag tar i från tårna om just ett ”healthy choice”. Våra kroppar får inte det bränsle som behövs och det vi skapats för att äta – oavsett vilken teori om andel fett-protein-kolhydrater man väljer att tro på!

Ta dig tid att läsa ”min kostfilosofi” och ”min träningsfilosofi” för att bilda dig en egen uppfattning! Det viktigaste är – oavsett om du väljer att tro på just min väg eller inte – gör ett informerat val kring kost och träning! Det enda jag inte köper är just inställningen att man ”inte bryr sig” – för det kommer en tid när man tvingas bry sig: NÄR DU BLIR SJUK!

Avslutande tankar

Det är finns många exempel på hur olika typer av ”quick fix program” säljer – FitnessFighten, lågkaloriprogram, konstiga pulverbaserade dieter – och de fungerar ofta på kort sikt. Men hur kul är det?

Zemanta Related Posts Thumbnail

Jag – 33 år

Jag har tidigare skrivit mycket om varför jag väljer att träna mest lågpulsträning – jag söker hållbarhet och långsiktighet! Jag vill kunna se ut såhär varje dag fram till minst 70 – utan att slita ihjäl mig på gymmet, utan att gå på massa konstiga dieter och minimera risken att bli sjuk. (Läs gärna hur kosten har reducerat min allergi här) För otur kan vi alla ha – men det är ren dumhet att tro att det inte går att minimera risk! Jag vill kunna springa ett maraton när som helst hela livet!

Med det här inlägget – vilket felaktigt kan tolkas som en pekpinne – vill jag INSPIRERA alla läsare att våra TRO! Alla kan, med en så liten ansträngning som att läsa den här bloggen – och varför inte skicka mig ett mail, ta små steg mot stor förändring!

paddleboard1bsmall

En stor förebild – Mark Sisson – 60 år…

Jag leder gärna genom såväl galna exempel som förenklad fakta – följ med och ta små steg mot bättre hälsa!

(Ps. Läs gärna hur Mark Sisson tränar i ett riktigt bra inlägg av honom här. Ds)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.