Läsarmail med inspirationsboost inför helgen

Zemanta Related Posts ThumbnailInför helgen skulle jag vilja ge inspiration genom att publicera ett mail jag fick som gjorde mig väldigt glad!

Syftet med bloggen är att leda genom exempel för att inspirera till förändring, men också att inspirera till att våga prova nya saker. Så vad kan vara bättre än att låta en läsare som gjort just det komma till tals!?

Är du nyfiken på vad Rode vågade sig på?

Rodes mail

”Hejhej!

 Jag vågade testa heldygnsfasta efter att jag hade läst om din dygnsfasta och jogg hem från jobbet. Detta hade jag aldrig trott om mig själv för ett år sedan, har ”alltid” haft humörsproblem när jag är hungrig men det gick utmärkt nu

Jag vill bara berätta att jag följt din blogg ett tag och du är så himlans inspirerande, tack för att du tar dig tid att blogga och ger mig möjligheten att följa mot ett hälsosammare och roligare liv!

Kort om mig fram tills jag började läsa din blogg: glad tjej 32år. Tappat 10kg övervikt sen jag för 2år sedan började äta naturlig mat/LCHF/paleo. Tränat tung styrketräning blandat med joggande/spinning.

Nu då??

I söndags genomförde jag min första 24h-fasta efter att inspireras av dig, avslutade med en lågpulsjoggingtur(mer inspiration 😉 ) på 15km och lagade sen mat med en kompis. Behöver jag säga hur gott maten (eko såklart) smakade. Jag vågade testa heldygnsfasta efter att jag hade läst om din dygnsfasta och jogg hem från jobbet. Detta hade jag aldrig trott om mig själv för ett år sedan, har ”alltid” haft humörsproblem när jag är hungrig men det gick utmärkt nu. Mår så bra och siktar på att må ännu bättre, på att må mitt bästa. Dessutom känner jag mig så sugen på att springa mer och oftare sen jag för 4v sedan började med lågpuls/njutningsjogging. Hemma försöker jag byta ut fler och fler varor (ex jordnötsmör ut, mandelsmör in).

Nu återstår bara att börja fermentera också, det är bara en tidsfråga innan jag testar, känner hur det drar i nyfikenhetsgenen.

En liten fråga jag har funderat på. Hur ser du på surdegsbröd kontra fermenteringen i ditt inlägg grötbullar version 2.0? Då min sambo har svårt för att släppa sina smörgåsar funderar jag på hur vi kan göra brödet bättre. I dagsläget bakar vi surdegsbröd (utan jäst) som jäser över natt i kylen, och det känns 100ggr bättre än köpt snabbjäst sockerlimpa men…. bör vi fermentera ett dygn innan surdegsbaket? Och kan man köpa färdig vassle? (är lite lat, får erkänna det)

Stort tack för all inspiration! Jag gör mitt bästa för att också leda genom exempel, tillsammans kan vi hjälpa fler att börja leva mot ett friskare och gladare liv.

Varma hälsningar,
Rode”

Avslutande tankar

Det är så oerhört stort att inspirera andra människor till saker som de själva skulle ha trott var helt omöjliga att göra. Jag svarade med att säga precis det och en utläggning om att det ofta bara krävs några små förändringar för att skapa en rejäl snöbollseffekt. När det sker blir förändringar som tidigare var helt otänkbara ganska spännande och något som nyfikenheten gör att man vill prova. Jag menar, hur många tänker spontant att det kanske skulle vara kul att fermentera lite..?

Apropå surdegsbröd, så är det bättre än jäst – men jag tror inte det går att först fermentera och sedan surdega. Surdegen gör jobbet bättre än fermenteringen, men det blir väldigt annorlunda mot grötbullarna i smak och konsistens.Zemanta Related Posts Thumbnail

Jag hoppas att fler av er läsare inspireras av det här mailet – själv har jag börjat med surdegsbak för att ytterligare lyfta mina grötbullar.

Tack Rode – att berätta och dela med sig är verkligen att leda genom exempel och det inspirerar mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.