Led genom exempel – en månad sedan start!

När stog ni på händer senast?

När stog ni på händer senast?

Det är känt att tiden går fort när man har roligt. Det här något som jag har försökt applicera i livet såväl som att inspirera kring med bloggen ”Led genom exempel”.

Det är galet vad tiden har gått fort sedan jag startade det här projektet! Nu – lite drygt en månad och 50+ inlägg senare – så tänker jag att det kan vara bra med en summering. Misstänker att såväl nya som befintliga läsare kan uppskatta det!

Så vad har jag orerat om – i text men ändå – den första tiden!? 

 Lågpulsträning, hälsa, inspiration och naturlig mat…

etiketter

Tänker att en bra utgångspunkt kan vara att kika på vilka ”etiketter” som har använts i inläggen – vilka ni ser till vänster.

Det känns ganska logiskt att inläggen till mångt och mycket haft något att göra med bloggens syfte – att inspirera till förändring inom kost och hälsa!

Hälsa för mig är en kombination av att ge kroppen de allra bästa förutsättningarna för att orka genom bra energi – kost – att röra på sig för att skapa en funktionell kropp – träning – och att vara fundamentalt nöjd med själv och sin tillvaro. Min strävan är att inspirera till små förändringar på dessa teman för att komma till nya insikter, våga ta det där steget och prova något nytt och kanske, bara kanske, en dag upptäcka att det har skett en STOR förändring på totalen. Så vill någon ha en översikt av innehållet i bloggen – då är det här inlägget perfekt att läsa!

Kost – men inget om olika dieter…

För att summera det jag har skrivit om kost hittills, så märker ni att det har varit fokus på naturlig mat. INTE några olika ”dietbegrepp” – vilket absolut kan vara bra ibland, men ofta ger mycket förutfattade meningar och snävt med diskussionsutrymme.

Jag har skrivit om att ”Fett inte gör dig fet… Men insulin däremot…”. Det har också blivit några inlägg om vanliga frågor  jag får på temat kost som:

Vidare har det också blivit ett gäng med recept som:

Ledstjärnan i alla inlägg kopplade till kost, hälsa och recept har varit ”naturlig mat”, så mycket som möjligt utan processade produkter och halvfabrikat – det tar lite längre tid att hantera och förbereda men blir SÅ MYCKET BÄTTRE!

Några väl valda bilder från inläggen…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Träning för optimal hälsa – och för den delen ”performance” – men inte som andra träningsbloggar!

De som känner mig och har läst mycket av mina inlägg kring träning vet att jag har gått från att träna mycket och hårt till att träna för hälsa och försöka göra träning till ”rolig rörelse”. Så att ”lågpulsträning” är den absolut vanligaste etiketten känns precis rätt och så som jag har tänkt mig min röda tråd.

Innan bloggen ”publicerades” så skrev jag sidorna ”börja här!” och ”om mig” som förhoppningsvis ger en fingervisning om min syn på träning kopplat till hälsa. Så låt mig då rekapitulera genom det inläggen jag har skrivit på temat hittills – det har handlat mycket om hur lågpulsträning fungerar, vad som händer när man tränar ”för hårt, för ofta” och hur det går att göra ”träning” till något roligt där tiden bokstavligen bara springer iväg.

Kopplat till de lite längre inläggen om träning har jag också gett förslag på lite annorlunda utmaningar som:

För de som känner sig inspirerade har ni klippet – mycket o-glamoröst – från när jag gav mig på min egen ”fotbollsmålsutmaning” här:

Summering och tankar framåt!

Utöver det jag har lyft fram här så finns det en massa andra inlägg om allt från varför jag ibland dricker kaffe med smör till frukost, fastar en dag i veckan och recensioner av böcker som matchar temat på bloggen. Jag kommer fortsätta att skriva om ämnen som berör mig, diskussioner jag har i min vardag med vänner och kollegor på precis samma sätt som jag har gjort hittills. Jag hoppas på ännu mer förfrågningar på saker att beröra – som kollegan som ville ha min syn på solskydd – så att bloggen blir än mer relevant för just DIG!

Hoppas ni – kära läsare – har haft lika roligt som jag på vägen och ni blivit inspirerade till att prova något nytt! Då har jag – med mina mått mätt – lyckats leda genom exempel.

2 tankar kring ”Led genom exempel – en månad sedan start!

  1. Hannah

    Henke din blogg är suverän. Träning och hälsa har jag länge varit intresserad av men du hjälper att hitta motivation och nytt fokus. Jag läser och lagar och lågpulsar som aldrig förr! Min egna variant Bananpannkakor äter jag nu till frukost varje dag 🙂 Kram

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.