Lek mer – led genom exempel goes slacklining!

Slackline

Jomensåatt – bloggaren bakom led genom exempel har köpt en ny leksak. Dags att lära sig gå på slack lina…

Hur i hela friden kommer man på det? Jag utvecklar som vanligt gärna mina tankar i text – häng med!

Det är för lite ”lek” i våra vuxna liv

paddleboard1bsmallFör er som läst många av inläggen på bloggen är det ingen nyhet att en av mina stora förebilder är Mark Sisson – en 60-åring i fantastiskt god form. Det ni kanske inte vet är att han har en väldigt bra filosofi kring varför han tränar!

Mark tränar för att kunna leka riktigt hårt.

Eh, ok, knäppt? Nej, det är inte så knasigt. Ska kroppen palla med att verkligen leka hårt i stil med att spela beachfotboll, surfa och gå på slak lina – speciellt när man är 60!! – så måste man vara stark. Jag garanterar att det är få saker som han ”inte klarar för att han är för gammal” – hur många ursäkter har inte vi redan när vi är 30+?

Varför skulle det vara mindre roligt att leka som vuxen?

Tungt - och ja, de andra föräldrarna på lekplatsen skakade på huvudet...

Tungt – och ja, de andra föräldrarna på lekplatsen skakade på huvudet…

Jag brukar lägga upp bilder på Instagram med rubriker som ”Play like a 4-year old – IF you’re strong enough” och det vill jag lova – det krävs lite för att haka på äldsta dottern!

Tänk då när hon är 10 eller 18 för den delen – då kommer det krävas rejält med kraft för att kunna haka på!

Det är lika tillfredsställande för mig som för henne att klara av att göra en övning som den här till höger. Framförallt att prova och känna efter – det var ett tag sedan jag hängde sådär, en sisådär 23 år sedan kanske?

Att komma till saken – slackline!

Jag har sett det innan på Marks blogg – det här med att gå på slack lina. Lite sugen har jag varit – så när hans inlägg här med video, instruktion och en lång utläggning kring hur kul det är kom så klippte jag till på studs!

Så snart kommer det att landa just en slackline från Gibbon hos familjen Siwe. Jag undrar spontant vem som kommer ha roligast – jag eller resten av familjen!?

Givetvis kommer ni läsare att få en väldigt oredigerad film på första försöken framåt…

Avslutande tankar

Klarat ett maraton, genomfört en IronMan, varit ute och sprungit i skogen, kört en fet Ferrari – vad är det egentligen om inte väldigt raffinerad ”vuxenlek med lite kul prylar”?

Det låter så trivialt och fjantigt – LEKA. Vem har tid med det? Men vad är det vi kommer ihåg i livet egentligen? Är det inte när vi har haft som roligast tillsammans eller uppnått något personligt utvecklande som ofta är i form av lek..? Klarat ett maraton, genomfört en IronMan, varit ute och sprungit i skogen, kört en fet Ferrari – vad är det egentligen om inte väldigt raffinerad ”vuxenlek med lite kul prylar”?

Jag tycker det kan vara att leda genom exempel att töja på gränserna lite för hur vi vuxna leker – om det sedan är på lekplatsen med min 4-åring eller på en slackline spelar mig ingen roll!

Ge järnet i helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.