Men du tränar ju så MYCKET! Det hinner inte jag…

20 sek arbete - 10 vila - x 8Jag konstaterar att det är ofta som olika vänner till mig säger att det inte finns tid till att röra på sig. Jag har också skrivit ett ganska långt inlägg om hur svårt det är att hitta tid till något – vad som helst egentligen – som inte ”känns/upplevs” roligt eller inspirerande. Hur många har inte diskat, tvättat och städat istället för att plugga till det där provet? Jag tror att vi kan komma runt det här mentalt och vill gärna dela med mig av mina reflektioner kring det. Nyfiken – here we go!

 Hur mycket tid är ok att lägga på fysisk aktivitet i ditt liv?

Kan vi istället för att tänka – jag borde varit ute och tränat nu – vrida på det så att alla gånger det faktiskt blir av så är vi grymt nöjda med vad vi har gjort och åstadkommit. Rent ut sagt tacka oss själva för att vi gjorde ett bra val att röra på oss med alla de positiva aspekter som det innebär!

Jag själv har alltid avskytt att röra på mig på morgonen. Men betyder det att jag inte kan vända det till något positivt och faktiskt börja älska det – jag tror ju på förändring, så svaret måste bli nej, det är klart att jag kan!

Min egen tillvaro och hur jag ser på min tid för rörelse

Ni som har läst sidan ”om mig” vet att jag har en målsättning att  röra på mig minst 3-5 timmar varje vecka. Det kan tyckas mycket eller lite beroende på vem du frågar – men det är vad jag väljer i min tillvaro för att må så bra som möjligt.

Utöver det har jag sett till att min vardag – jodå, alla har ett val enligt mig, men vissa val är obekväma att stå upp för – möjliggör 1-2 styrkepass och ett ”spring förlivet” – samtliga pass ofta kortare än 20 minuter. Mycket tid? Beror fortfarande på vems perspektiv man väljer!

facebook-handstandJag betraktar varje timme som jag rör på mig, lyfter tungt på gymmet, grodhoppar, studsar, leker i skogen, utövar yoga eller meditation som en ABSOLUT LYX! Det är aktiviteter jag VÄLJER för att prioritera mig själv och min hälsa. Eftersom det är egna val – utan tvång eller för att någon annan tycker att jag borde – känns det, även om det är tufft, jobbigt och påfrestande ibland, alltid som att den tiden är det som gör mig ”fundamentalt lycklig” och nöjd med tillvaron. Givetvis är det med en utgångspunkt i mitt liv där det känns stabilt och jag skulle inte vara lycklig utan mina barn och min hustru – men jag tror poängen går fram!

Avslutande tankar

Det här blev ganska filosofiskt, men jag har verkligen fått upp ögonen för vikten av att ta kontroll över sin tillvaro genom aktiva beslut och insikten att det man ALLTID har ett val – även om konsekvenserna kan vara både stora och små!

Led genom exempel – rör på dig, eller låt bli – men se till att det är ditt aktiva VAL!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.