Morgonjuice version 2.0

Picture1Tycker det kan vara kul att visa att det finns väldigt nyttiga – och GODA – alternativ till apelsinjuicen till frukost! Jag köpte för en tid sedan en sån där ”kitchen aid”-maskin – en Kenwood – och fick då en juicecentrifug till som legat i skåpet och skräpat. Men eftersom jag lovat mig själv att våga prova nya saker så har jag på sista tiden gått lös på alla möjliga frukter och allt möjligt grönt!

Jag erkänner villigt att jag började väldigt konservativt – apelsin, äpple, päron, någon enstaka morot och lite ingefära. Men med sockerhalten i åtanke – blir en hel del när man använder sig av fruktbas – så började jag modifiera till att använda mindre söta baser.

Det som har blivit min morgonjuice 2.0 – som även ungarna älskar om man spär den med lite vatten – är följande:

 • Tomater – ger basvolymen
 • Päron – (med för att ungarna hade lämnat kvar sedan dagen innan)
 • Rödbeta – oerhört mycket nyttigt och väldigt vacker färg!
 • Gulbeta – gott och nyttigt!
  5
  Det ger en läcker juice med fantastisk färg!
 • Morot – massa bra betakarotin och ger sötma
 • Selleri – lite stuns i smaken
 • Citron – syrligt och extra vitaminer
 • Lime – mer syra – men annorlunda
 • Ingefära – sting och väldigt bra hälsoegenskaper

Ibland väljer jag även att ”boosta” den ytterligare med antioxidanter och andra nyttigheter genom att lägga till spirulina, acai och Superbooster 1.0 Greens.

Boostad byter den färg!

Boostad byter den färg!

Lite av en prylgrej, då det krävs en centrifug, men för er som har en – VÅGA testa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.