Nya skor! Eeeh, men du springer ju inte i skor?

HattoriLCHoppsan! Vänta nu. Skor? Jag som håller på och mässar om att FiveFingers KSOs är det bästa som finns…

Jag kan bara konstatera att efter att ha dragit på en rot eller tre tillsammans med några stenar av det otrevliga vassa slaget så ville jag ha lite mer ”skydd” för min fotsulor! Nyfiken på hur jag landade i just Saucony Hattori LC?

Insikter och magkänsla bör följas!

”#¤%&&”!!#…. Ungefär så lät det för några veckor sedan ute på en skogsstig någonstans i Älta. Något övermodig efter ett väldigt bra pass glömde jag kolla var foten skulle landa och mycket riktigt – där var en ELAK stor rot rätt i trampdynan. Svärandes och med gråten i halsen var det vara till att sätta sig ner på stigen och göra en snabb inventering av foten. Inget brutet. Inget krossat. ONT, men bara ”mjukdelar” som verkade påverkade.

Efter hemkomst så landade insikten att det är dumt att pusha vissa saker – om jag ska kunna springa snabbt vill jag inte behöva oroa mig FULLT så mycket om var jag sätter fötterna.

Mer skydd – olika alternativ för att komplettera mina FF KSO

Trogen FiveFingers som jag är så började jag kika lite på vilka alternativ de erbjöd – möt FiveFingers Spyridon!

SpyridonLS-m4123-hero

Grymma sulor! Lite coola, och rejält robusta. Men det var just problemet tyckte jag – när det inte var mina tunna KSO var det inte lika självklart med FiveFingers! Jag har haft lite problem med FF vid löp-pass över 15 kilometer då det tenderar att bli blåsor som jag inte riktigt orkar med och jag har upplevt att det kan lösas med strumpor. Dock är det lite sådär att ha strumpor i FF – nej inte vanliga, det finns ”tå-strumpor”… Så, alternativ då – möt minimalistskor som Saucony A-5, Merrel ”Run Road Glove”, VivoBarfoot ”The One”

Konstaterade snabbt att jag verkligen ogillar hur Merrel sitter över mina vrister. Passar helt enkelt inte mina fötter. Inte heller VivoBarefoot ”The One” – som jag köpte och sprang säkert 15 mil i – var bra för mina fötter samt att de inte höll i sömmarna så de reklamerade jag. Saucony A-5 kändes som en gelekudde när jag kom från KSO!

Saucony Hattori LC – kärlek vid första provningen!

bild 2Passade min fot så otroligt bra. Väger ingenting och har ingen ”drop” mellan häl och tå – det vill säga att den är helt platt.

Provad nu ett par mil så konstaterar jag att den ger det skyddet jag ville ha, utan att känslan försvinner – det känns fortfarande helt klart att dra på en sten eller rot, men det gör inte ont.

Ser fram emot att testa lite snabbare pass framöver och konstaterar också att det absolut kan ge en boost i motivation med lite nya prylar! Ett hett tips för att köpa nya sportprylar – vad det än må vara – är att kolla www.wiggle.co.uk. Fantastiska priser – next day delivery billigt och jäkligt snabba!

Jag lovar att leda genom exempel i sommar och jag ska klura ut några inspirerande utmaningar och absolut lite galna inlägg jag hoppas kan inspirera er att våga prova något nytt eller testa era gränser!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.