Nyttig glass – bring it on!

1367752466907Det här är spännande – glass har gått från att vara en riktigt bra produkt till att ofta vara under all kritik! Tittar man på innehållsförteckningarna även på den riktigt dyra glassen så är det ofta konstigheter, så när frågan kom om jag inte inte har några bra tips på recept inför sommaren så kändes det här inlägget givet! Så här kommer lite olika förslag på sommarens absolut nyttigaste glass! Nu kör vi!

Ruskigt nyttig banan & chokladglass

  • carob-1-300x300Frysta bananer
  • 1-3 dadlar
  • 2-4 msk kakao
  • 1 msk kanel
  • Kakao nibs (som topping)
  • Gojibär (som topping om man gillar dem)

Lägg ett valfri mängd frysta bananer i blender eller matberedare. Beroende på hur bra matberedare/blender så kan det även behövas ofrysta bananer. Blanda ner resterande ingredienser och mixa tills det är en krämig konsistens! Toppa med kakao nibs, gojibär eller andra spännande saker som färska bär och ekologisk vispgrädde. Riktigt bra treat!

Bra variationer

Principen fungerar med allting – frysta bär/fryst frukt blandat med vad man nu än tycker är gott – BLIR GRYMT! Använd gärna fryst banan som bas då det är matigt och nyttigt!

Jonas Colting har en sådan variant på ”snabbglass” i sin kokbok ”Den nakna hälsan”. Han använder en bas på uppvispat ägg med lite socker i som sedan mixas med frysta bär och när konsistensen är riktigt ”glassig” så vänder man du ner vispgrädde. OTROLIGT gott!

Hoppas att det kan inspirera till lite egen, nyttigare alternativ glass – vill man annars göra något riktigt gott så är all hemmagjord glass med mycket ägg, grädde och även socker VÄLDIGT mycket bättre än köpt!

Led genom exempel!

*orginalrecepten samt bilder från http://therawfoodsisters.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.