Nyttig uppfriskande variant i vattenflaskan!

Zemanta Related Posts ThumbnailJag har tidigare skrivit om att det är livsviktig skillnad mellan surt och basiskt blod! Det kan tyckas lite knepigt och märkligt att behöva fundera på, men låt mig ge ett intressant exempel att på temat livsviktigt…

Svenskar äter (typ) mest mjölkprodukter i världen  för att ”mjölk ger starka ben”. Problemet är att vi också har (typ) mest utbredd benskörhet… Någon som vill ge sig på den? Jag kan försöka. Mejeriprodukter är oerhört försurande för blodet vilket leder till att kroppen behöver kalk för att neutralisera. Perfekt – var hittar den det? Skelettet… Nyfiken ännu?

En riktigt uppfriskande dryck som gör blodet basiskt!

Det är något så enkelt som en vattenflaska med runt 6 deciliter vatten med en eller två matskedar äppelcidervinäger! Jag brukar hålla nere mängden till typ 1 matsked för att få en lätt syrlig, väldigt uppfriskande äppeldryck att smutta på – eller klunka ner – när törsten faller på under varma sommardagar.

Jag föredrar just den på bilden ovan – kung Markattas ekologiska fatlagrade vinäger – som är oerhört mild och god! Det släcker törsten och är oerhört mycket bättre än att hinka Cola Zero eller annat sötat skräp!

Alternativ till äppelcidervinäger?

Husvisning kanske?

Jodå, det går väldigt bra med pressad citron också – men jag tycker personligen att det blir ”fräshare” med vinägern – vilket även det, trots att det smakar surt, gör blodet basiskt.

Jag kombinerar även ibland citron och vinäger – det blir riktigt bra.

Leda genom exempel att dricka vinägervatten? Tja, varför inte…

4 tankar kring ”Nyttig uppfriskande variant i vattenflaskan!

  1. Led genom exempel Inläggsförfattare

   Hmm bra fråga! Jag har inte satt mig in i det. Valde den enda jag hittade som var ekologisk – sedan råkar den vara otroligt god!

   Återkom gärna om du gör efterforskningar – alltid nyfiken!

   Svara
 1. Cia

  Har du funderat på att kalcium inte tas upp i kroppen om det inte får hjälp av D-vitamin? Som vi syntetiserar om vi får solljus på huden. För att få ett riktigt bra kalciumupptag behöver vi tillsätta D-vitamin -eller flytta till soligare länder.
  Cia

  Svara
  1. Led genom exempel Inläggsförfattare

   Inte funderat överdrivet på det måste jag erkänna. Får i mig D-vitamin genom den fermenterade torskleveroljan som jag köper från ”madeleineschoice.se”. Men det är väldigt intressant hur samspelet mellan olika saker fungerar och det bevisar väl ytterligare tesen att det inte är helt optimalt att ta tillskott isolerat. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.