Börja här!

Vad får du ut av att läsa bloggen (30 sekunders sammandrag)

”Led genom exempel” skrivs för att ge inspiration främst runt träning, kost och hälsa. Bloggen startade i maj 2013 för inspirera fler än den lokala vänskapskretsen att genom små förändringar i vardagen må så otroligt mycket bättre! Du som läsare kan förvänta dig att hitta inlägg och utläggningar kring om hälsa, kost och träning. Allt från recept till varför du bör lyfta riktigt tungt då och då – och det innebär att ta del av alla de insikter jag som skriver bloggen fått från en mängd olika typer av litteratur, studier och bloggar samt lite kul experiment jag gjort med kost och träningsformer. 

Vem är du som skriver då?

Henrik Siwe heter jag, tvåbarnspappa till Lilly och Emmy som bor och arbetar i Stockholm. Nope, jag är inte PT – jag är en Managementkonsult som efter en träningsskada under 2012 blev tvingad att börja läsa på om träning. Det har gjort mig passionerad kring hälsa genom bland annat kost och träning då jag nu mår bättre och är i bättre form än någonsin tidigare. Det med kraftigt minskad skaderisk, högre motivation och framförallt mer hälsosam träning! Om du vill läsa mer om mig kan du göra det här.

Mer i detalj så kommer bloggen att ta upp kategorier som:

 • Träning – Olika typer av träning och inspiration till träning som inte bara innebär intervaller och blodsmak, även om det har sina fördelar. Alla inlägg om träning baseras på min egen träning och de upplägg jag själv har upplevt fungerat bäst på långsikt!
 • Recept – god, naturlig mat lagad från grunden. Oftast helt utan tillsatser och (i stort sett) alltid helt utan spannmål, socker, pasta och andra raffinerade kolhydratskällor. Mina barn får dock något mer av den varan, men fortfarande mycket begränsat!
 • Hälsa ur flera olika perspektiv – västerländskt, holistiskt och andra kul saker som biohacking.
 • Bokrecensioner – för att du som läsare ska slippa läsa allt jag läst… Inom hälsa, kost, träning och inspiration.

Bloggen är tänkt som en inspirationskälla till förändring och ett stöd för att kunna fatta mer informerade beslut gällande hälsa genom bland annat kost och träning! Till exempel är det idag så oerhört mycket fokus på olika dieter att vi vanliga dödliga som inte är dietister eller PT:s har svårt att ta till oss det som är vettigt. I mångt och mycket är det också starka företagsintressen i alla sammanhang och, ledsen att vara politiskt inkorrekt, men de skiter nästan samtliga högaktningsfullt i allas vår hälsa när det är pengarna som avgör. Hur säljer vi nu mer ”nyttiga” GI-limpor som vi producerar så billigt som möjligt etc. 

Tanken är absolut inte att vara en pekpinne utan bloggen ska leva som den heter – led genom exempel! Jag ger er mina egna verktyg och knep – väl underbyggda av studier och litteratur – för att sedan låta er läsare välja om det är något vettigt som kan leda till små steg i någon riktning och mot stora förändringar som leder till bättre hälsa!

Men varför vill du skriva en blogg om det då?

Det låter en smula floskligt, men jag lever för att leda genom exempel och det gick helt enkelt inte att låta bli då jag själv har blivit oerhört inspirerad av andra individer som vågar leda genom exempel!

Jag har själv upplevt de otroliga effekterna man kan få av att inte bara acceptera allt som sägs utan läsa på om träning, kost och andra aspekter kring hälsa. Därför vill jag med ”led genom exempel” finnas till för att inspirera dig som läsare att kanske, bara kanske – för jag är oerhört ödmjuk för att förändring är svårt – skapa några små förändringar mot en roligare vardag, bättre hälsa eller mer hållbar träning.

Läs gärna mer om mig, Henrik, bakom bloggen här.

2 tankar kring ”Börja här!

 1. Josef Boberg

  GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

  Mitt svar på det är ja – därför att med dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = bara ca 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller 60-70 %) – till förmån för mera av animaliskt fett och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


  Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är drygt 74 år LivsErfaren.

  Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


  Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

  Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.