Prylguide & Inspiration

 

Jag är principiellt emot att göra hälsa till en prylfråga, men….

Att bekymra sig om vem som har de nyaste och coolaste prylarna gör mig irriterad och är något som har gjort att jag inte läser så många av de svenska träningsbloggarna då mycket handlar om de nyaste skorna, kläderna och för den delen barnvagnarna. MEN, det finns ändå saker jag vill betona värdet av. Det är några länkar till saker som jag verkligen har haft nytta av och rekommenderar för att göra förändringarna som jag vill inspirera till lite roligare – lättare blir de tyvärr inte med nya prylar även om Aftonbladet och all träningsreklam gärna vill förmedla det!

Det är också några utvalda länkar till individer jag inspireras mycket av och som jag tycker leder genom exempel i allt de gör! So, here we go!

IMG_0682Utrustning:
Vibram FiveFingers – känslan av att gå barfota är oslagbar, det är enligt mig den skönaste av alla barfotaskor! Prova – men öva upp musklerna i fötterna låååångsamt.

Chins-bar – Det är inte så dumt att ha en ”chins-bar” – det är inte alltid man är sugen på att ut i skogen och det är ett otroligt bra, enkelt och billigt redskap!

Pulsklocka – Använder min jämt. Köp en genast! Behöver inte vara dyr – kolla den här på Clas Ohlsson!

Inspirerande individer:

  • Mark Sisson – mannen bakom konceptet ”The Primal Blueprint” – en av mina stora förebilder!
  • Abel James, aka. FatBurningMan – en biohacker av rang med kul podcasts och bra intervjuer!
  • Tim Ferris – optimera din tid, ditt liv och din träning – ingen gör det bättre än Tim Ferris! Hade det inte varit för hans bok ”The four hour workweek” vet jag inte om bloggen någonsin startats!
  • Erwan Le Corre – grundare av MovNat. Otrolig. O-trolig. Vill på ett av hans träningsläger helst igår.

  • Ido Portal – sist men inte minst. Han är fascinerande. Han har en unik syn på hälsa. Två citat från honom i filmen nedan jag älskar är: ”Fitness – I don’t do fitness my friend… I talk about movement” och ”What business do we have lifting other things, if we can’t lift ourselves? Move, just move, move, move.” Stor förebild, och den person som inspirerar mig att pusha mer på övningar som att stå på händer och att prova nya saker!

 
Kolla också gärna in min boklista med korta kommentarer per bok!
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.