Semester – eller är det bara fullt upp med kul saker att göra?!

bild 5Konstaterar att semester är fantastiskt! Det har inte gått sådär superbra med att skriva mindre på bloggen även om det har gått någon dag eller två utan inlägg – men överlag är det ju något jag verkligen gillar så det får helt enkelt hänga med!

Tänkte göra ett kort sammandrag av vad författaren bakom ”Led genom exempel” sysselsatt sig med under de första lite drygt 3 veckorna av en totalt 7 veckor lång sommarledighet (föräldraledig och semester).

Nyfiken – massa kul inspiration hoppas jag!

Inledde semestern med en egen mara…

Tyckte att det kunde vara en kul grej att starta upp semester med – nej det var inte riktigt sant. Jag blev lite less på alla som frågade varför jag inte springer några lopp så jag drog till med ett eget skogsmaraton som du kan läsa om här.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det tog några dagar med lite ömma fötter men sedan var jag på igång igen och jag lärde mig en massa bra saker på kuppen!

Fokus på familjen, mat och träning – det är semester för mig

Jag har helt klart fokuserat mycket på att leka med mina två döttrar – vilket är oerhört inspirerande. Vad är det med små barn och inte kunna gå – de SPRINGER överallt! För att inte tala om den oändliga glädjen och energin de har i sina lekar. Jag har försökt hänga på och trumfa som till exempel i inlägget om ”lekplatspasset” när man har svårt att få tid till träning så går det att kombinera lek med barnen och träning! Lekplatspasset

Sedan var det ju maten och min egen ”egentid” till träning! Jag har haft det fantastiskt bra på fronten morgonträning på sistone. Det är tufft att ta sig upp på morgonen, men när man väl är ute i skogen innan någon har vaknat så är det SÅ VÄRT det! Men snygg på morgonen – nope.Har också haft möjlighet att åka till SATS och lyfta tungt en gång so far!

Sedan var det ju mat! Min stora passion i livet är att laga mat (vilket är väldigt bekvämt när man samtidigt är hyfsat insnöad på hälsa och träning) och jag lägger en hel del tid på det!

Sista tiden har jag blivit väldigt influerad av böckerna ”Vad vi ska äta! Och varför!” av Gunilla Blomberg och ”Nourishing traditions” av Sally Fallon. Det har inneburit en hel del spännande experiment som att göra egen vassle för att göra fermenterade saker som rödbetskvass, fermenterad citrondricka – SUPERGOD, fermenterat aprikossmör – GRYMT och inlagda fermenterade vitlöksklyftor. Sedan har jag även en påbörjad Kombucha som ska bli väldigt spännande! Det innebär givetvis också i förlängningen en massa blogginlägg framåt…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Slutligen har det ännu varit riktigt roligt att trädgårdens lilla jordgubbsland har levererat oanade mängder jordgubbar och omgivningarna här i Älta och Hellasgården fantastiska mängder blåbär!

bild 2

Hellasgårdens blåbärsskog!

20130701-211526.jpg bild 3bild 1

Jorgubbar från egna landet – de är så väldigt goda och söta att man inte får nog…

Många av bilderna som hamnar i inläggen framåt hittar ni antingen på ”Led genom exempel” på Facebook eller genom att följa mig på Instagram – har valt att inte lägga upp bilder och en massa korta inlägg på bloggen, då den är tänkt att stå för mer matigt innehåll.

Glad sommar och ha en skön semester!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.