Stor förändring genom små steg – bodylotion ut, olja in…

Lyx för huden!

Lyx för huden!

Det är generellt så att jag funderar mycket och agerar lite – japp det är en öppen dörr att sparka in. Jag var tidigare inte så mycket för att ”prova nya saker” och med en viss rädsla för att misslyckas var det inte mycket nya saker som hände i varken vardag eller träning.

För en tid sedan, så bestämde jag mig för att ändra på det och börja agera mera! Så när följande passage: ”Förstår inte varför så många smörjer in sig med saker de inte kan äta – skinnet absorberar ju det!” – dök upp halvvägs genom boklistan någonstans, bestämde jag mig för att se över vad jag själv hade i badrumsskåpet.

Så sagt och gjort, badrummet nästa. Konstaterade efter granskning av diverse innehållsförteckningar att även ekologiska lotions INTE är något jag skulle äta – japp, ännu en öppen dörr insparkad. Jag insåg också samtidigt – något lätt skamsen – att jag alltid hånat min pappa i tanken när han ständigt konstaterat att det bästa för huden är olivolja, och nu stod jag där och tänkte – hmmm, om man skulle prova olivolja?

Sagt och gjort – jag började kika runt! Olivolja – även om det är väldigt bra – kändes inte som min grej, men däremot extra virgin kokosolja (japp det luktar en del – men jag gillar kokos), mandel- eller macadamiolja, det suklle kunna funka!

Leta runt på nätet och landade i Crearomes produkter – beställde från bodystore – and let me tell you, jag kommer inte att gå tillbaka till vanlig lotion!

Kort om respektive oljas känsla

Mandelolja – väldigt len och luktar svagt av mandel. Huden blir en aning klistrig, då den inte går in i huden direkt. Ger fantastiskt len hud! (Verkar inte finnas kvar på bodystore)

Macadamiolja – så otroligt bra. Går in i huden direkt, blir inte kladdig och är helt neutral i doften. Även riktigt bra till matlagning – om än att jag tycker den är för dyr för att laga mat med. Ser det som en riktig vardagslyx att använda den som lotion!

Urtekram KokosoljaKokosolja – fantastisk, men dyr om man vill ha Extra Virgin. Jag köper Urtekram, som kostar runt 100-lappen för en burk på 425 ml på Coop Extra Tyresö. Man blir len som en barnrumpa – för er som råkar veta hur lent det är. Men det luktar en hel del kokos, så det är en fördel om man gillar tanken på att dofta något exotiskt. Använder den mest vid typ torra händer eller dylikt samt matlagningen.

Led genom exempel och våga prova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.