Vänner och familj har helt klart påverkats av ”Led genom exempel”!

Kommer en kul utmaning framåt...Jag sitter med skrivkramp och ganska låg inspirationsfaktor. Konstaterar att jag absolut saknar att få vara ute hela dagarna! Sedan är det inte riktigt en ursäkt för att inte skriva något i andan ”led genom exempel”.

Så jag tänker: ”Varför inte köra på en ego-boost med lite kul exempel från min egen omgivning”?

Vänner, familj och kollegor – som har hittat, eller tvingats på (beror på vem du frågar), bloggen och inspirerats av eller helt enkelt gått all in på ”led genom exempel”s väg.

Nyfiken?

Syrgasen på dig själv först – sedan dina barn…

Någon mer än jag som har reagerat lite på den när man flyger? Jag förstår att det behöver sägas eftersom all instinkt skriker: Hjälp barnen först! Så på det temat – här kommer syrgas till min inspiration!

Närmaste familjen först…

Många tror att de mår bra – men är ofta LÅNGT ifrån deras fulla potential!

Mamma och pappa var lätt skeptiska från början, men där var det en process att mala ner motstånd genom såväl exempel som ”men prova att göra såhär ett litet tag…”. Tycker det är talande att när min kära mor slutade med gröt och bröd till frukost – en livslång vana, så MYCKET respekt – så försvann en hel serie med märkliga magsymptom. Helt plötsligt är inte föräldrarna hungriga längre. Jäkligt stökigt för oss småbarnsföräldrar när de ”glömmer” att äta lunch och klockan helt plötsligt är ”långt efter barnens lunchtid…”. (Skämt åsido – de glömmer inte barnens mat, bara så det är klargjort)

Annan familj i den närmaste kretsen lyckades jag övertyga efter att de var på besök en helg. Det var INTE lätt att övertala dem och jag fick LOVA – väldigt psykologiskt jobbigt för mig – att det skulle bli resultat. Eftersom jag VET – jo jag tycker nog att jag vågar påstå det numera – hur kroppen genrellt reagerar på olika typer av mat så kände jag att det kunde vara ok att lova. Den helgen gav förövrigt upphov till det här inlägget om FitnessFighten.

Jag fick 90 dagar..!

Facit efter 60 dagar? Mannen i familjen har inte tränat mer än max 2 timmar – vilket skulle kunna tolkas som ”kass” – MEN har tappat 15% av sin kroppsvikt (107 start och -16 kg nu)! Det reflekterar inte heller hela sanningen, utan det är antalet storlekar som är riktigt coolt! (För ni minns väl fortfarande den här bilden nedan va?)

musclefat

Hustrun i familjen har i stort nått den målvikt hon kämpat med genom typ ALLA program som finns på marknaden som har med lågfett, lågkalori, högintensivträning med mera att göra. Hon har fortfarande svårt att ta in hur det kan komma sig att ”kjolen går upp över rumpan” fastän hon nu minskar i vikt väldigt långsamt! (För mig är det inte konstigt alls för hon lågpulstränar ganska mycket vilket ger MER MUSKLER och det är TYNGRE ÄN FETT!

Vänkretsen

Bloggen har inspirerat vänner som i stort sett aldrig tränat, nu springer mil, snarare än kilometer, i lågpulstempo med FiveFingers. En vän jag har fått äran att hjälpa under 15 månader – det var mitt villkor – mår bättre än någonsin och har gått ner massor av kilo, och framförallt ännu mer storlekar, utan att uppleva det som ”jobbigt” eller att han är på en diet. Kolla gärna in mitt uppstartsmail till honom här. Vilket innebär att kroppen får det den behöver och FÖRSTÅR att den har lagrat för mycket!

Utöver det är det är massor av frågor och riktigt intressanta diskussioner med vänner och vänners vänner som jag verkligen värdesätter!

Kollegor

Svårare att lägga fram konkreta saker eftersom jag inte per definition går och frågar dem om de har gjort några förändringar utifrån min blogg, men inspirerade exempel finns det gott om!

  • 2 maratonanmälningar (som jag vet om är en direkt effekt)
  • Massor av bananpannkakor till frukost
  • Flera som har börjat fermentera saker och börjat läsa på om kost och träning! (YEAY!)
  • 2 kombuchabebisar ”bortadopterade”
booch

Lilla ”kombuchabebisen” i postfacket till kollegan – alldeles ensam i väntan på adoption! 🙂

Riktigt kul och en rejäl egoboost!

Avslutande tankar

Ibland känns det lite tungt att lägga tid på att skriva en blogg. Jag brinner verkligen för ämnet och vill nå så många som möjligt av den oerhört enkla anledningen att det är en mänsklig rättighet att må så bra som det är möjligt – vilket få av oss gör idag. Många tror att de mår bra – men är ofta LÅNGT ifrån deras fulla potential!

Jag hoppas att inspirera till små steg mot stor förändring – så sprid gärna budskapet om det är något som har fungerat för er!

Tillsammans mot bättre hälsa och en roligare vardag – led genom exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.