Världens bästa replik i en diskussion om [vad som helst]!

Fett kaffe tenderar att bli en diskussion...

Fett kaffe tenderar att bli en diskussion…

Så fort det börjar diskuteras kost, hälsa, träning, barnuppfostran eller whatever så är det väldigt lätt att snabbt hamna i dödläge. Den ena tycker si, den andra tycker så.

För att inte tala om att det vid diskussioner om kost ofta landar i ”jag vill se forskning som stöder det där”…

Men det finns en enkel replik som verkligen löser upp vilken knut som helst och är otroligt svår att sitta tyst efter! 

”Hur funkar [diskussionsämnet] för dig då?”

Jag förstår att många är skeptiska till att ändra på det ”man alltid gjort” och det som anses vedertaget rätt. Det är tufft och tar tid!

Jag lämnar de generella diskussionerna och ger mig in på mina ämnen – hälsa genom kost och någon form av motion. Så fort man slänger upp den här repliken på bordet avväpnas diskussionen – det är inte längre en fråga om rätt eller fel, utan egna upplevelser!

”Hur funkar det du gör idag för dig?”

”Får du de resultat du vill ha?”

Det är inte många jag har stött på som inte direkt börjar snacka om det som INTE FUNKAR! Alla verkar vilja berätta vad som inte funkar – vilket gör att man direkt får en bättre utgångspunkt att diskutera ifrån! Det kan också göra att det blir fokus på precis hur bra olika saker funkar – vilket givetvis är ännu roligare!

Jo det funkar väl, men…

Har någon gett mig den öppningen så lever diskussionen igen! Jag har inte heller några direkt problem med att svara på det här med forskning som stöder det jag säger, men jag blir lika irriterad varje gång eftersom väldigt få som klipper till med det argumentet har koll på ”forskningen” som skulle stödja hur de äter eller tränar idag…

Avslutande tankar

tailchase

Jaga inte din egen svans med samma resultat varje gång!

Jag förstår att många är skeptiska till att ändra på det ”man alltid gjort” och det som anses vedertaget rätt. Det är tufft och tar tid! För min del har det inneburit att jag har slutat ta diskussioner och berättar istället om hur jag mår/äter/tränar om någon frågar. Det är alltid lika intressant att se reaktionerna, speciellt när det kommer till att inte äta och ändå träna

Det kokar ändå ner till att den viktigaste frågan vi – och ABSOLUT våra eventuella coacher eller PTs – bör ställa är: ”Hur funkar det du gör idag för dig?”.

Får du inte de resultat du vill ha av den kost och den motion du har idag – ÄNDRA! Ifrågasätt och ÄNDRA! Experimentera!

Led genom exempel och VÅGA testa något nytt – gärna något som förespråkas av någon du känner tillit till!

3 tankar kring ”Världens bästa replik i en diskussion om [vad som helst]!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.