”Your choice for a healthier lifestyle” Eeh, knappast va?

Blueberry delight...

Blueberry delight…

Det är inte ofta jag kommer att peka med hela handen i den här bloggen, men ibland rinner det över. Jag handlade från Bodystore.com precis och fick lite gratisprylar eftersom det var en hyfsat stor beställning – påfyllning av alla frön och Superfoods etc. som du hittar i mina olika recept!

Jag fick då med läckerbiten – blueberry delight från Star Nutrition – på bilden med det stabila påståendet att den här produkten, håll i er nu, det är ”Your choice for a healthier lifestyel”! Ok, perfekt – hälsa i fin förpackning! Eller?

Låt oss diskutera det ur ett icke kommersiellt perspektiv och jämföra StarNutritions ”choice for a healthier lifestyle” med mitt ”choice for a healthier lifestyle” i kategorin mellanmål – vilket jag antar att den här produkten ska föreställa.

Innehållsförteckning och näringsvärden – en sån här väger 50g:

content

Så på 50g får du nästan 200 kalorier med en split på 30% protein, 41% kolhydrater – fruktos-glukossirap och socker som kommer att driva upp ditt blodsocker till galna höjder med efterföljande blodsockerkrash – och ca 11% fett. Det är inte mycket som känns naturligt i den innehållsförteckningen. MEN det här är ”your choice for a healthier lifestyle”. Jag kan inte låta bli att slås av tanken ”healthier than WHAT”?!

Innehållsförteckning och näringsvärden på kraftbollar från ledgenomexempel.se:

Valnötter, mandel, naturella cashewnötter, macadamianötter, pecannötter, paranötter, pumpafrön, kokos, chiafrön, gojibär, dadlar, kakao, kanel, extra virgin kokosolja, proteinpulver – ok jag erkänner att jag har proteinpulver i ibland, men det är hyfsat ok innehållsförteckning på då det är helt naturellt och ta bort det om ni inte gillar det vettja – Super Booster V1.0 Greens Pulver – liiiite sötningsmedel i den produkten så ponera att dumpa den med då för sakens skull – Spirulina, Acaipulver.

Nötbollar Kcal Fett Kolhydrater Protein Per boll – 14 bollar
Total 4101 54% 31% 15% 293
Gram 327 191 89 43

Jag hänger med bättre i min innehållsförteckning – nötter fattar jag var det kommer ifrån och det andra hänger jag också med på! Är du fortfarande rädd för att mitt alternativ är ”för fett” – läs gärna mitt inlägg ”Fett gör dig inte fet… Insulin däremot” för min, underbyggda lovar jag, åsikt om det gentemot socker.

Slutsats angående ”the healthier choice”…

För mig är det enkelt. Naturligt går ALLTID före konstgjort och är ALLTID bättre för hälsan. Mina kraftbollar är dessutom otroligt mycket godare – det kan jag garantera efter att ha provsmakat ”blueberry delight” som är känns som ett oerhört sött, sliskigt halvfabrikat i munnen.

Led genom exempel – stå emot de här produkterna och ta en näve mandlar eller gör egna alternativ!

3 tankar kring ””Your choice for a healthier lifestyle” Eeh, knappast va?

  1. Pingback: Led genom exempel - gästinlägg | Under vårt tak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.