Bygg ett spa hemma

Det finns många fördelar med att bygga ett hemmaspa själv i stället för att betala för dyra spabesök. Jag gör många olika behandlingars själv hemma i mitt spabad, i lugn och ro och utan stress. Här kan jag skämma bort mig själv i en timme eller två när jag känner för det, och behöver inte tänka på att boka tid eller resa långt när jag är trött och hellre vill stanna hemma.

Hos https://badspecialisten.se/kat/spabad/ går det att köpa egna spabad som passar hela familjen, i flera utföranden och med tillbehör samt reservdelar. Du kan köpa ett spabad som du installerar inom- eller utomhus, baserat på dina förutsättningar och behov. En av de största fördelarna enligt mig är den låga energiförbrukningen. Viskan spa ger möjlighet att bada utomhus även under vintern, tack vare den goda isoleringen och konstruktionen som sparar energi.

Rätt inredning och detaljer

Bland det allra viktigaste i mitt hemmaspa är atmosfären, där jag har satsat på en inredning och färgsättning som jag tycker om. Familjen Björkeson valde att inreda sitt spa som ett tusenårigt hamam, med inspiration från Alhambra i södra Spanien. De har designat sitt spa så att det liksom i ett riktigt hamam finns något varmt, något svalt och något hett. Här är bassängbadet varmt, duschen är sval och ångbastun het.

Egna skönhetsprodukter

Att bygga ett spa hemma kan bli kostnadseffektivt, särskilt om du och familjen gillar att basta och ta spabehandlingar regelbundet. Jag brukar spara extra mycket pengar genom att använda de ingredienser jag har hemma i skafferiet till mina behandlingar. På så vis vet jag att jag endast applicerar hälsosamma ingredienser på huden, och kan välja ekologiskt och närproducerat. Bland det du kan använda i skafferiet finns havregryn, malet kaffe, rapsolja, frukt och vaniljstänger. Detta utgör grunden till mina massageoljor, hudkrämer och peelingar.

Planera en spadag

För att din spadag ska bli riktigt lyckad är det bra att planera väl och förbereda allt innan. Jag brukar välja min favoritmusik och skapa en spellista dagen innan jag ska ha hemmaspa. En läcker och hälsosam sallad är också god att äta under dagen, därför brukar jag förbereda en sallad som jag sätter i kylen på morgonen.