Oändligt med inspiration från min 4-åring!

Stillhet2013-06-01 09.41.092013-06-01 10.39.20

 

 

 

 

I helgen har vi varit ute vid Tyresö slott. En fantastisk miljö att njuta av i termer av orörd natur, mysigt café och stillhet – men också att leka järnet i!

Nästan vad jag än föreslår så svarar stortjejen – JA VAD ROLIGT! Om det sedan är något som hon ännu inte behärskar konstaterar hon krasst att ”det går inte ännu pappa” eller ”jag är nog för liten fortfarande” – nästan aldrig ”jag kan inte…”. Det tycker jag är oerhört stort! Hur ofta är inte vår grundrespons som vuxen ”nej”, ”njaee, jag vet inte…” eller ”nej det orkar jag inte just nu…”?

2013-06-01 09.39.29Jag inspireras otroligt mycket av 4-åringens oändliga energi och vilja att prova – och lära sig – nya saker!

Allt från att klättra och gå balansgång på stoooora stockar till att lära sig klättra ”som en apa” i gungställningen! Vilken fart, vilken energi, vilken vilja!

2013-06-01 11.05.54

Vidare så kan man också konstatera att 2-åringen inte vill vara sämre hon – hon ger järnet för att följa efter storasyster! Jag menar hur länge orkar vi vuxna hålla på att hänga i en stång och klättra som en apa upp och ner? Inte speciellt länge!

Våga låta er inspireras av era barn med öppet sinne – de har oftast en helt annan syn på allting än vi har och om vi vågar följa dem – givetvis med vårt ansvar som förälder att se till att inga onödiga risker tas med skador till följd – så blir vardagen lite roligare och framförallt med oväntad!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.