Skogen är min lekplats…

IMG_0703När vi flyttade från Aspudden i Stockholm till Älta innebar det att vi kom närmare naturen. Jag har inte utnyttjat det så mycket tidigare, utan fortfarande joggat runt Älta på trottoarer och ibland tagit mig till Hellasgårdens slingor. Men inte idag – idag var det dags att leka hårt i skogen! Tror aldrig ett träningspass med så hög snittpuls har varit så ”lätt” att genomföra. Varför kändes det så?  För att det var så otroligt roligt.

Känslan att hoppa ner för berg, gå balansgång på fallna stockar och att vara medveten om varje steg du tar är något speciellt! Jag känner mig som ett med naturen – japp, det får låta flummigt – men prova själv! Alla dofter och synintryck, kåda på händerna – svårt att köpa sig till inomhus!

IMG_0704IMG_0705

 

Händerna skakade av adrenalin efter att en tall bestigits, med grym utsikt till följd!

 

 

IMG_0707IMG_0706

Det blev också en riktigt utmanande serie av grodhopp på några stenar som bara låg och väntade på mig. Efter det, var det iväg till nästa station – chins (hänga i en gren/stång och dra sig upp) – en basövning som har blivit väldigt populär igen!

 

IMG_0708

IMG_0703

För att inte tala om de absolut brutalaste backintervaller jag kan tänka mig, hammarbybacken exkluderad på grund av fallhöjdsbrist i Älta. Backintervaller är HÅRD träning för såväl styrka som kondition. Håll utkik efter separat inlägg på kring det.

Som ni märker vill jag verkligen betona att de flesta klassiska styrkeövningarna går att göra i skogen – chins, dips, pullups, pushups (armhävningar), knäböj, marklyft (hitta en bra stock) – you name it!
Jaja, men det kan jag ju lika gärna göra på gymmet, tänker en hel del – det är bekvämare.
Kanske, men det är inte ROLIGARE – och det är vad jag är ute efter. Må bra, ha roligt, se bra ut naken (vilket kommer som en bonus till hustruns glädje).

IMG_0709

IMG_0712

 

Så våga – led genom exempel – upplev adrenalinruschen av att som vuxen klättra upp i ett träd! (givetvis med ett mått av försiktighet)

 

Ps. För den intresserad är nedan min pulskurva… 715 kcal anser min pulsklocka att jag brände (galet när känslan var lek och kul, inte hård fysträning). Hade tyvärr inte på mig fotpoden, som visar hur långt det blev. Läs gärna mer om varför jag tränar med pulsklocka! Ds.

skogspuls

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.