Utmaning – är du lika stark som min 4-åring?

Yeah! (Men TUNGT!)

Yeah! (Men TUNGT!)

Bilden här till vänster kom upp på bloggen och Facebooksidan via Instagram med texten: ”Play like a 4-year old. IF you’re strong enough!”.

Det tycker jag är ganska talande i jämförelsen mellan hur barn, i alla fall mina, ser på lek och hur vi vuxna ser på lek…

När Lilly stolt ville visa ”något nytt hon lärt sig” vid gungorna så hoppade mitt hjärta upp i halsen samtidigt som jag insåg – shit, klarar jag ens att göra det där? Nyfiken på resten av storyn?

Utmaningen

Det är viktigt att vi vågar prova, vågar misslyckas och vågar ha KUL – för det är kul!

Leta upp en lekplats – det är svårt att hitta liknande utrustning någon annanstans – och nyp en gunga före alla andra ivriga barn. Inte så ofta jag ser vuxna gunga, men det händer absolut…

Sedan är det läge att ta en stund och fundera på hur det hela ska gå till egentligen. Lilly visade mig en gång eller två medans jag helt sonika byggde upp mod för att testa, med helt seriös risk att INTE lyckas.

Kolla gärna hela bildserien här nedan – det är lite tveksamheter i blicken innan och VÄLDIGT nöjd blick efteråt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tyngst med det hela?

Absolut händerna. Det kostar på att hålla sig i två kedjor – men det är ju en del av utmaningen. Det kräver också en hel del core-aktivering samt att ”smidighet” verkligen testas.

Så en kul utmaning som INTE kräver träningskläder – vilket bör göra tröskeln ganska låg…

Avslutande tankar

Jag har tidigare skrivit inlägget ”oändligt med inspiration av min 4-åring” som på ett bra sätt belyser hur roligt – och hur jobbigt – det kan vara att leka med barn. De har helt andra spelregler och definitioner på vad som är möjligt än vi vuxna. Allt är möjligt – man måste bara lära sig…

Det är viktigt att vi vågar prova, vågar misslyckas och vågar ha KUL – för det är kul!

En sista tanke på det här temat – det är inte alltid barn lyssnar när vi säger saker. Vi försöker instruera i ord och gester. Men det är inte ”deras språk”! Deras språk – speciellt för mindre barn – är rörelse och exempel.

Så led genom exempel och VISA hur man gör. Klättra upp i det där trädet samtidigt som du berättar hur. Hoppa grodhoppen TILLSAMMANS med barnen. Träna MED barnen bredvid. Det kommer ge helt nya dimensioner och det förankrar riktigt bra saker i barnen – jag lovar – något av det bästa mina två vet är att visa hur länge de klarar att stå i plankan..!

2 tankar kring ”Utmaning – är du lika stark som min 4-åring?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.